Ce face Macron, după ce guvernul francez a supraviețuit votului?

Președintele francez Emmanuel Macron va rupe miercuri tăcerea pentru a-și prezenta planurile, după ce administrația sa a supraviețuit unei moțiuni de cenzură în parlament, din cauza unei reforme a pensiilor profund nepopulare.

Peste 200 de persoane au fost arestate luni seară în întreaga țară, a anunțat poliția, după ce au izbucnit proteste spontane la câteva ore după ce guvernul lui Macron a supraviețuit la limită votului parlamentar. Eșecul votului va fi o ușurare pentru Macron. Dacă ar fi reușit, ar fi scufundat guvernul său și ar fi distrus legislația, care urmează să crească vârsta de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani.

Sondajele de opinie arată că majoritatea francezilor se opun reformei și deciziei sale de a promova proiectul de lege. Furia a fost resimțită în timp ce protestatarii au ieșit în stradă în orașele din întreaga țară, parlamentarii opoziției au promis că vor forța o întoarcere, iar sindicatele s-au pregătit pentru acțiuni la nivel național joi.

Votul asupra moțiunii de cenzură tripartite a fost mai strâns decât se aștepta. Aproximativ 278 de parlamentari au susținut-o, cu doar nouă mai puțin decât cei 287 de care este nevoie pentru ca moțiunea să fie adoptată.

Toate privirile se îndreaptă acum către președinte, care va fi intervievat miercuri în cadrul programelor de știri zilnice ale posturilor de televiziune TF1 și France 2 pentru a „schița ce se va întâmpla acum”, a declarat Veran.

Facebook

Comentarii

68 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *