Macron: „Franța va continua să vorbească cu Rusia”

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat, joi, că va continua să dialogheze cu Rusia, pentru a preveni escaladarea conflictului din Ucraina, dar a promis sprijinul de neclintit al Franței pentru Kiev, în ceea ce a apreciat că va fi un război de lungă durată.

Macron a fost criticat în trecut de către aliații ucraineni și est-europeni pentru ceea ce aceștia au perceput ca fiind sprijinul său ambiguu pentru Kiev, de la invazia Rusiei în țara vecină și pentru dialogul său constant cu Vladimir Putin.

Macron, despre necesitatea de a păstra dialogul cu Rusia

„Trebuie să ne pregătim pentru un război de lungă durată”, a declarat Emmanuel Macron în fața corpului diplomatic, prezentând obiectivele sale de politică externă.

El a declarat că Franța va continua să sprijine pe termen lung Kievul din punct de vedere economic, militar și umanitar, dar a avertizat că una dintre provocări va fi asigurarea unității europene în fața Rusiei.

„Unitatea europeană este esențială, deoarece divizarea este unul dintre obiectivele de război ale Rusiei”, a spus el.

Macron a insistat că discuția cu Moscova este imperativă pentru a evita escaladarea conflictului și, în cele din urmă, pentru a ajuta la stabilirea condițiilor pentru o pace negociată, pe care doar Ucraina o poate decide: „Franța va continua să vorbească cu Rusia”, a declarat liderul francez, adăugând: „Cine vrea ca Turcia să fie singura putere din lume care continuă să vorbească cu Rusia?”

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *