Macron: Este cinic ca Rusia să acuze Ucraina pentru atacul de la Moscova

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, astăzi, că toate semnele indică faptul că Statul Islamic a comis atacul de la sala de concerte din apropierea Moscovei, în care au fost ucise peste 130 de persoane, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Rusia a contestat afirmaţiile Statelor Unite şi ale altor ţări potrivit cărora gruparea militantă Stat Islamic a orchestrat atacul de vineri, acuzând Washingtonul că acoperă Ucraina.

„Acest atac a fost revendicat de Statul Islamic, iar informaţiile de care dispunem noi, serviciile noastre (de informaţii), precum şi principalii noştri parteneri, indică într-adevăr că o entitate a Statului Islamic a fost cea care a instigat acest atac”, a declarat Macron.

Șeful statului francez a comentat că ar fi „cinic și contraproductiv” ca Rusia să acuze Ucraina de acest atac.

„Cred că ar fi atât cinic, cât şi contraproductiv pentru Rusia însăşi şi pentru securitatea cetăţenilor săi să se folosească de acest context pentru a încerca să îl întoarcă împotriva Ucrainei”, a afirmat Macron.

Până acum, Vladimir Putin nu a menţionat public grupul militant islamist în legătură cu atacatorii, despre care a spus că au încercat să fugă în Ucraina. Ba mai mult, Putin a spus că unele persoane din „partea ucraineană” au fost pregătite să îi ducă pe atacatori peste graniţă.

Ucraina a negat orice rol în atac, iar preşedintele Volodimir Zelenski l-a acuzat pe Putin că încearcă să deturneze vina pentru atac prin menţionarea Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *