Macron arra fogja kérni Oroszországot, hogy tartsa tiszteletben az ukrajnai tűzszünetet az olimpia idején

Emmanuel Macron francia elnök az ukrán televíziónak adott interjújában kijelentette, hogy Franciaország arra fogja kérni Oroszországot, hogy tartsa tiszteletben az ukrajnai tűzszünetet a párizsi olimpia idején – írja a Politico.

Macron hangsúlyozta, hogy ez a gesztus a béke üzenete, és Franciaország lépéseket tesz az olimpiai szellem tiszteletben tartása érdekében a verseny során.

A párizsi olimpiát a tervek szerint július 26. és augusztus 11. között rendezik, amelyen 206 ország hozzávetőleg 10 500 sportolója vesz részt. Macron ugyanakkor megemlítette, hogy Franciaország szorosan figyelemmel fogja kísérni a semleges zászló alatt versenyző orosz sportolók teljesítményét, hogy elkerülje a helyzet kihasználását.

Az orosz elnökválasztással kapcsolatban Macron kerülte a közvetlen választ arra vonatkozóan, hogy elismeri-e az eredményt, hangsúlyozva, hogy ez külföldi vezetők kérdése. Ugyanakkor Oroszországot „imperialista országként és tekintélyelvű rezsimként” jellemezte, amely üldözi politikai ellenfeleit és konfliktusokat vezet szomszédaival.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *