Macron trimite armament Ucrainei

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat marți că va efectua o vizită în Ucraina în luna februarie și că țara sa va livra 40 de rachete Scalp cu rază lungă de acțiune, împreună cu „sute de bombe” către Kiev, conform informațiilor furnizate de AFP.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele francez a declarat: „Voi merge chiar eu în Ucraina în februarie” și „vom face noi livrări: aproximativ 40 de rachete Scalp și câteva sute de bombe”. Macron a adăugat că Franța este în proces de finalizare a unui acord de securitate similar celui încheiat recent între Regatul Unit și Ucraina pe o perioadă de zece ani, pe care intenționează să-l anunțe în timpul vizitei sale.

Cu privire la situația din regiune, Macron a subliniat că Franța și Uniunea Europeană trebuie să ia noi decizii în săptămânile și lunile următoare pentru a împiedica Rusia să obțină avantaje strategice. „Nu putem lăsa Rusia să câștige și nu trebuie să facem acest lucru, pentru că atunci însăși securitatea Europei și a întregii vecinătăți ruse ar fi pusă sub semnul întrebării”, a avertizat președintele francez.

Întrebat cu privire la posibilitatea unei victorii a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale americane din noiembrie, care ar putea influența sprijinul acordat Ucrainei, Macron a menționat că nu ar trebui să ne concentrăm asupra persoanelor, ci să recunoaștem că Statele Unite ale Americii sunt un aliat important. Totuși, acesta a subliniat că SUA traversează o criză internă, având ca priorități rezolvarea problemelor interne și relația cu China, susținând în același timp necesitatea unei Europe mai puternice și independente.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *