România va continua parteneriatul cu SUA și în eventualitatea unei reveniri a lui Trump la Casa Albă

România va continua parteneriatul cu SUA și în eventualitatea unei reveniri a lui Trump la Casa Albă, a transmis ministrul de externe, Luminița Odobescu.

Într-un interviu acordat Digi24, la emisiunea Pașaport diplomatic, șefa diplomației române a fost întrebată ce ar însemna pentru țara noastră ca fostul președinte al SUA, republicanul Donald Trump, să câștige un nou mandat prezidențial.

„Pentru noi, Statele Unite a fost și rămâne partenerul strategic sau unul dintre partenerii strategici importanți. Şi obiectivul nostru este de a continua consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite”, a răspuns Luminița Odobescu.

Ministrul de externe a explicat că ne aflăm, în prezent, într-o lume cu multe conflicte deschise şi a reamintit că atunci când a început războiul din Ucraina, „atuul nostru a fost unitatea şi coordonarea transatlantică”.

„În condițiile în care sunt din ce în ce mai multe crize și conflicte, această coordonare va rămâne esențială și vom realiza că doar împreună suntem mai puternici: Uniunea Europeană, Europa și Statele Unite”.

Luminița Odobescu a ținut să sublinieze că parteneriatul cu SUA este unul din pilonii fundamentali ai politicii externe române, iar acesta nu va fi influențat de rezultatele alegerilor prezidențiale din noiembrie.

„Deci, vom lucra în continuare cu Statele Unite ale Americii, pentru că avem acest interes comun, avem un interes comun de a consolida relația transatlantică, dar avem și un interes comun securitar în regiunea noastră, pe flancul estic, dar și în regiunea Mării Negre”, a punctat șefa diplomației române.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *