Lukașenko acuză Ucraina de „provocări” la granița cu Belarus

Președintele belarus Alexander Lukașenko a acuzat marți Ucraina vecină că a trimis 15.000 de soldați în zona de frontieră, pentru a construi poziții defensive și a efectua recunoașteri, acțiuni pe care le-a numit „provocări”.

Lukașenko susține că Ucraina „provoacă” Belarus

Lukașenko a permis în februarie ca Rusia să folosească Belarusul ca punct de pregătire pentru invazia sa în Ucraina. Cu toate acestea, el a declarat că Belarus nu este parte a conflictului și că forțele sale nu sunt implicate. În declarațiile transmise de agenția de știri de stat BelTA, Lukașenko a declarat că unitatea militară ucraineană adusă la graniță a blocat drumurile și a instalat puncte de control și poziții de tragere.

”Nimeni nu îi va împușca pe ruși în spate, de pe teritoriul Belarusului

„Într-un cuvânt, Ucraina nu numai că s-a baricadat, dar a construit un zid, efectuând în permanență recunoașteri optice, radioelectronice și radiotehnice ale teritoriului, trupelor și obiectelor noastre. Adesea, cu dronele lor, încălcând linia frontierei de stat. Și, în același timp, se îngrijorează: „Oh, nu lăsați Belarus să intre în război”. Și există provocări constante la graniță”, a declarat Lukașenko.

Lukașenko a precizat că țara sa a fost implicată în conflict doar pentru a împiedica extinderea acestuia în Belarus și pentru „a preveni un atac asupra Belarusului, sub pretextul unei operațiuni militare speciale din partea Poloniei, Lituaniei și Letoniei”.

„Așa cum am spus, nimeni nu îi va împușca pe ruși în spate, de pe teritoriul Belarusului”, a declarat el.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *