Lufthansa anulează peste 1.000 de zboruri. Compania se pregătește de grevă

Transportatorul principal al Germaniei, Deutsche Lufthansa, a anunțat că anulează peste 1.000 de zboruri înainte de o grevă de o zi a personalului de la sol programată pentru miercuri.

Grevele și lipsa de personal au forțat deja o serie de companii aeriene să anuleze mii de zboruri și au provocat cozi de ore întregi la aeroporturile importante, frustrându-i pe turiștii dornici să călătorească după blocajele legate de COVID-19. Lufthansa a anunțat marți că a anulat 678 de zboruri la centrul său din Frankfurt, majoritatea programate pentru miercuri, și 345 de zboruri la München.

Lufthansa anulează peste 1.000 de zboruri

Măsura a afectat peste 130.000 de pasageri, a precizat Lufthansa, adăugând că ar putea exista alte câteva anulări și întârzieri joi și vineri, după încheierea grevei declanșate de sindicatul Verdi în vederea obținerii unei creșteri salariale de 9,5 la sută. La începutul lunii iunie, Lufthansa a anulat încă 2.000 de zboruri de vară de la Frankfurt și Munchen, invocând lipsa de personal în aeroporturi, precum și acțiunile sindicale și pandemia de coronavirus în curs de desfășurare.

Luna trecută, directorul executiv al Lufthansa, Carsten Spohr, și-a cerut scuze angajaților și clienților săi pentru haosul din timpul călătoriilor.

„Cu siguranță am făcut greșeli în timp ce ne-am salvat compania și peste 100.000 de locuri de muncă în ultimii doi ani. Am mers prea departe în reducerea costurilor ici și colo, sub presiunea celor peste 10 miliarde de euro de pierderi legate de pandemie? Cu siguranță, și asta”, a declarat Spohr într-o scrisoare adresată personalului, văzută de agenția de știri Reuters.

Compania recrutează personal nou, inclusiv mii de angajați în Europa, dar eforturile vor da roade abia la iarnă, a spus Spohr. Companiile aeriene din întreaga lume au redus numărul de locuri de muncă și alte costuri în timpul pandemiei, care a consemnat la sol majoritatea zborurilor, și s-au trezit în dificultate când cererea a revenit.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

93 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *