Londra: Tancurile Challenger 2 vor ajunge în Ucraina la sfârşit de martie

Regatul Unit speră că tancurile Challenger 2 pe care le-a promis Ucrainei vor ajunge în această ţară la sfârşitul lui martie, a anunţat joi guvernul britanic, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Marea Britanie a fost prima ţară care a anunţat, pe 14 ianuarie, că va furniza Kievului 14 tancuri grele Challenger 2. Germania şi SUA i-au urmat miercuri exemplul.

În Parlamentul britanic, Alex Chalk, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării al Regatului Unit, a anunţat joi că intenţia guvernului britanic este ca tancurile promise Ucrainei să ajungă în această ţară „la sfârşitul lui martie”.

Până atunci este prevăzut „un important program de antrenament” atât pentru militarii ucraineni care vor utiliza aceste tancuri, cât şi pentru cei ce vor avea sarcina de a le întreţine. Acest program ar urma să înceapă de lunea viitoare.

Premierul britanic Rishi Sunak a explicat că „totul se derulează după cum este prevăzut” în ceea ce priveşte furnizarea acestor tancuri Ucrainei.

După săptămâni de ezitări, SUA şi Germania au anunţat miercuri că vor livra tancuri grele Ucrainei, depăşind o nouă etapă în susţinerea militară a Kievului, în perspectiva unei posibile contraofensive la invazia rusă.

Germania speră, la rândul său, că va livra tancurile Leopard 2 promise Ucrainei la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *