Locuitorii din Kiev stau la rând pentru a lua apă de la cișmelele publice

Locuitorii din capitala ucraineană, Kiev, sunt nevoiţi să stea la rând pentru a putea lua apă de la cișmelele publice, după ce rachete ruseşti au lovit luni instalaţii-cheie din întreaga ţară, transmite BBC, potrivit News.ro.

Primarul Vitali Klitschko a anunțat, totuși, că alimentarea cu apă şi curent electric a fost restabilită în întreaga capitală, Kiev, după ce 40% dintre consumatorii din Kiev au rămas fără apă, iar 270.000 de locuinţe nu aveau energie electrică.

Se estimează, însă, că acest număr ar fi mult mai mare, 80% dintre locuitorii capitalei fiind afectați de întreruperea furnizării apei curente.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat, în discursul său din seara trecută, că se lucrează în continuare la reconectarea gospodăriilor la serviciile de alimentare cu apă, după ce șiruri de oameni care așteptau să ia apă de la rețeaua de cișmele stradale fuseseră înregistrate în tot orașul.

De asemenea, în mai multe regiuni au fost introduse și întreruperi de energie electrică, în mod continuu. În Kiev, iluminatul stradal a fost oprit, iar troleibuzele au fost înlocuite cu autobuze convenţionale.

Potrivit primarului, Vitali Klitschko, 350.000 de apartamente au rămas fără electricitate.

Rachete rusești au lovit și stații electrice din Harkov. Metroul și troleibuzele s-au oprit brusc pe traseu, câteva ore, relatează Digi24.

Treisprezece persoane au fost rănite în atacurile din întreaga ţară, a raportat Ucraina, în timp ce Rusia a declarat că atacurile au vizat sistemele de control militar şi energetic ale Ucrainei.

Acestea au fost parţial ca represalii la un atac asupra unei nave de război ruseşti, care a avut loc în weekend, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin. În actualizarea sa de seară, armata ucraineană a declarat că a doborât 45 din cele 55 de rachete, care au fost lansate, de la sfârșitul săptămânii.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *