Liz Truss, victima hackerilor? Fostul premier britanic susține că telefonul i-a fost „piratat”

Afirmațiile potrivit cărora telefonul mobil al fostului premier britanic, Liz Truss, a fost piratat de agenți străini, în timp ce aceasta era ministru de externe, trebuie „investigate urgent”, a declarat Partidul Laburist, aflat în opoziție.

Mesajele private schimbate între Truss și oficiali străini, ce includ discuții detaliate despre livrările de arme către Ucraina, se crede că au fost interceptate de agenți străini, a relatat Mail on Sunday, citând surse de securitate.

Liz Truss, victima hackerilor străini

Publicația a susținut că pirateria informatică a fost descoperită în timpul campaniei pentru funcția de premier din această vară, dar că detaliile au fost ascunse de premierul de atunci, Boris Johnson, și de secretarul de cabinet, Simon Case.

Rusia a fost suspectată că se află în spatele hacking-ului, însă oficialii Kremlinului au respins acuzațiile.

„Există probleme de securitate națională extrem de importante, ridicate de un astfel de atac comis de un stat ostil. Există, de asemenea, întrebări serioase de securitate în legătură cu motivul și modul în care aceste informații au fost scurse sau publicate chiar acum, ce trebuie să fie investigate urgent”, a declarat ministrul de interne britanic, Yvette Cooper, într-un comunicat.

Citând aliați ai lui Truss, Mail on Sunday a relatat că fostul ministru de externe a fost îngrijorat de faptul că dezvăluirile despre hacking i-ar putea compromite candidatura la funcția de prim-ministru, unul dintre ei afirmând că „a avut probleme cu somnul”, până când s-a confirmat că știrile despre presupusa breșă de securitate nu vor fi dezvăluite de către guvern.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *