Liz Truss este oficial noul premier al Marii Britanii

Liz Truss este noul prim-ministru al Marii Britanii, după ce s-a întâlnit, astăzi, cu regina Elisabeta a II-a, la Castelul Balmoral din Scoția. A fost pentru prima dată, în cei 70 de ani de domnie, când, din cauza problemelor de sănătate, suverana britanică, în vârstă de 96 de ani, nu s-a mai aflat la Palatul Buckingham, pentru a numi noul premier al țării, potrivit Digi24.

Noul premier britanic urmează să se întoarcă apoi la reședința din Downing Street din Londra și să susțină o declarație de presă în jurul orei 16.00 (ora Londrei).

Liz Truss a fost anunțată, ieri, câștigătoare a scrutinului intern, lansat în cadrul Partidului Conservator britanic după demisia fostului premier, Boris Johnson. La capătul unei curse electorale, care a durat aproape două luni, Liz Truss l-a învins pe contracandidatul său rămas în cursă, Rishi Sunak, ministru de finanțe în guvernul lui Boris Johnson.

Liz Truss s-a alăturat conservatorilor în anul 1996 și a fost aleasă ca deputat într-o circumscripție aflată în estul Angliei, în anul 2010, care a coincis cu revenirea la putere a Partidului Conservator, după 13 ani în care partidul s-a aflat în opoziție. În luna septembrie 2021, Liz Truss a devenit șefă a diplomației britanice, după ce deținuse anterior portofolii ministeriale și în cabinetele conduse de Theresa May și David Cameron.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *