Livrarea de avioane F-16 Ucrainei: Londra şi Berlinul spun că decizia aparține Washingtonului

Miniştrii britanic şi german ai apărării au apreciat miercuri că-i revine „Casei Albe” să decidă în privinţa unei eventuale livrări de avioane de luptă F-16 Kievului, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

„Noi nu avem F-16 şi nu vom livra avioane Typhoon, dar putem, evident, să contribuim la formare şi asistenţă, ţinând cont de limitele faptului că nu avem piloţi de F-16”, a explicat ministrul britanic Ben Wallace.

Wallace a fost întrebat în legătură cu „coaliţia internaţională” propusă de Londra pentru a livra Ucrainei avioane de luptă occidentale.

El a adăugat că respectiva coaliţie reprezintă un „sprijin politic”, un „semnal către Rusia că nu avem, în principiu, obiecţii să furnizăm Ucrainei capacităţile de care are nevoie”.

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat şi el mai devreme miercuri, la summitul Consiliului Europei de la Reykjavik, că „nu există nicio exigenţă în privinţa” Germaniei legat de avioanele de luptă, guvernul german concentrându-se asupra tancurilor, muniţiei, apărării antiaeriene şi creării unui sistem de reparaţii.

Facebook

Comentarii

84 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *