Lituania își întărește relațiile diplomatice cu Taiwanul

O delegație lituaniană, formată din 28 de reprezentanți ai companiilor de laser și biotehnologie, condusă de viceministrul economiei și inovării Karolis Žemaitis, și-a început luni vizita oficială în Taiwan, potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Vilnius.

În timpul șederii lor, aceștia vor fi întâmpinați de ministrul de externe Joseph Wu și vor vizita Consiliul Național de Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Economice, precum și institutele naționale de cercetare și întreprinderile private din sectoarele laser și biotehnologie pentru a consolida un nou mod de cooperare, a declarat Ministerul de Externe, într-un comunicat de presă.

Pe măsură ce legăturile Lituaniei cu Taiwan s-au îmbunătățit, statul baltic a fost supus unor presiuni politice și economice puternice din partea Beijingului asupra numelui biroului Taiwanului din Vilnius (Biroul de reprezentare a Taiwanului în Lituania).

Taiwanul își numește de obicei birourile sale de reprezentare din străinătate ca „Oficiul Economic și Cultural Taipei” sau „Oficiul de reprezentanță Taipei”, în conformitate cu preferința țărilor gazdă de a evita orice referințe care ar implica că Taiwan este o țară separată de China.

Beijingul, care vede Taiwanul și China continentală ca fiind un întreg, a încercat să-i impună Lituaniei un cost politic pentru decizia sa de a permite includerea numelui Taiwanului în numele biroului acestora din Lituania, considerând această mișcare ca fiind o încurajare a independenței acestora.

Măsurile punitive recente au inclus rechemarea ambasadorului său în Lituania, retrogradarea relațiilor diplomatice, expulzarea ambasadorului lituanian în China, suspendarea serviciilor feroviare directe de marfă și interzicerea produselor lituaniene pe piața chineză.

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

 1. Wow, incredible blog format! How lengthy have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The total glance of your site is
  fantastic, let alone the content material! You can see similar here e-commerce

 2. Hi there! Do you know if they make any plugins to
  help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Appreciate it! You can read similar art here: Link Building

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *