Lista neagră a Rusiei se extinde cu încă 39 de britanici

Moscova a interzis intrarea pe teritoriul Rusiei a 39 de politicieni, oameni de afaceri și jurnaliști britanici, ca răspuns la sprijinul acordat de Regatul Unit Ucrainei, a anunțat luni Ministerul rus de Externe.

Pe listă figurează liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, fostul prim-ministru David Cameron și jurnaliștii Piers Morgan și Robert Peston.

Numele acestor persoane au fost adăugate pe o listă de peste 200 de cetățeni britanici, printre care se numără și Boris Johnson, Dominic Raab și Liz Truss, cărora le este deja interzis să intre în Rusia.

Într-o declarație, Ministerul rus de Externe a spus că aceste noi sancțiuni sunt împotriva britanicilor care „contribuie la cursul ostil al Londrei, care vizează demonizarea țării noastre și izolarea sa internațională”.

Majoritatea britanicilor aflați pe lista neagră sunt politicieni, inclusiv prim-ministrul Boris Johnson, cabinetul său și o varietate de deputați, împreună cu personalități importante din media, corespondenți de război, editori politici și alți comentatori.

Această măsură este ultima dintr-o linie de sancțiuni impuse personalităților britanice importante de către Rusia, de când a invadat Ucraina în februarie. Moscova s-a angajat să continue să adauge nume pe listă.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *