Ligia Deca, apel către profesori: „Dacă nu ne întoarcem la clase, luăm în calcul reprogramarea examenelor”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că, dacă profesorii nu revin la clase săptămâna viitoare, este luată în calcul reprogramarea examenelor naționale. Potrivit ministrului, până în data de 9 iunie se va ști dacă Evaluarea Națională și Bacalaureatul rămân pe calendarul actual.

„Luăm în calcul refacerea calendarului de examene, nu există varianta anulării. Toți copiii vor avea ocazia să dea examenele”, a subliniat Deca.

În acest context, Ligia Deca a transmis rugămintea către cadrele didactice de a înceta greva, începând de săptămâna viitoare.

”Având importanța ca toți elevii să își poată susțină examenele, rugăm cadrele didactice să ne ajute să finalizăm acest an, în bune condiții. Avem 183.000 elevi de clasa a VIII-a și 142.000 elevi de clasa a XII-a. Pentru aceste sute de mii de elevi avem nevoie să ne întoarcem la școală”, a mai spus ministrul Educației.

Evaluarea Națională începe pe 19 iunie, iar Bacalaureatul pe 12 iunie.

Înscrierea la examenul de Bacalaureat 2023 era programată să înceapă încă de lunea trecută, pe 29 mai, dar, din cauza grevei profesorilor, Ministerul Educației a prelungit data până la 9 iunie.

Ministrul Educației a mai susținut că, prin ordonanța de urgență care a fost adoptată ieri de guvern, toate salariile din învățământ cresc, conform negocierilor cu sindicatele.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.