Liberalii au decis să candideze pe liste separate față de PSD, la alegerile din 2024

Liberalii care s-au reunit, astăzi, într-o ședință a Biroului Politic Național, la Sinaia, au decis că vor candida pe liste separate, la alegerile din 2024, informează News.ro.

Votul a fost în unanimitate pentru o candidatură separată de PSD. În luarea deciziei, au fost consultaţi şefii de filiale, precum şi foştii preşedinţi ai PNL, preşedinţii liberali ai Consiliilor judeţene şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ.

Liderii PNL au discutat pe baza unui sondaj comandat de partid, care reflectă voința electoratului. Potrivit informațiilor Digi24, 70% dintre respondenții acestui sondaj nu vor ca PSD și PNL să meargă împreună în alegeri.

Potrivit informațiilor Digi24, lista PNL pentru europarlamentare ar urma să fie deschisă de fostul șef al SRI, Eduard Hellvig. Pe această listă s-ar mai afla primarul Clujului, Emil Boc, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, actualul europarlamentar Siegfried Mureșan, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul de Externe, Luminița Odobescu și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Europarlamentarii Rareș Bogdan, Vasile Blaga și Mircea Hava nu ar mai candida pentru un nou mandat, fiind nevoie de ei în teritoriu pentru alegerile parlamentare și prezidențiale.

Lista de candidați a PNL pentru europarlamentare va fi prezentată, însă, până la Congresul PPE, care va avea loc între 7 și 8 martie.

Facebook

Comentarii

178 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *