Criza rusă: Letonia și Estonia își securizează frontierele

Preşedintele ales al Letoniei, Edgars Rinkevics, a anunţat că ţara sa a întărit securitatea la frontiere ca răspuns la revolta în curs de desfăşurare în Rusia şi că nu le mai permite ruşilor să intre pe teritoriul leton, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

”Letonia nu va elibera vize umanitare sau de altă natură”, a adăugat preşedintele ales, care este în continuare şi ministru de externe. Letonia a încetat anul trecut să mai elibereze noi vize pentru cetăţenii ruşi, dar până acum făcuse excepţii pentru vizele umanitare. Nu au fost oferite detalii cu privire la valabilitatea vizelor deja eliberate pentru a intra în Letonia.

Şi în Estonia vecină, şefa guvernului, Kaja Kallas, a declarat, că securitatea frontierelor din ţara sa a fost întărită şi i-a îndemnat pe estonieni să nu călătorească în Rusia.

Rebeliunea grupului Wagner reprezintă cea mai importantă provocare de până acum pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, şi deschide cea mai gravă criză de securitate din Rusia de la venirea sa la putere la sfârşitul anului 1999. Revolta intervine când Kievul se află în plină contraofensivă pentru a-şi recupera teritoriile.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *