Letartóztatások Moldovában: Csempészeket fogtak el, miközben ukránokat segítettek kiszökni az országból

Csütörtökön az ukrán hatóságok nyilvánosságra hozták a Moldovai Köztársaság bűnüldöző szerveivel együttműködve sikeres akciót, amelynek révén két moldovai csempészt tartóztattak le. Azzal vádolják őket, hogy segítettek a katonai szolgálatra behívott ukránoknak elhagyni az orosz csapatok által megszállt országot.

Az ukrán rendőrségnek a Telegram kommunikációs platformon közölt információi szerint a csempészek katonai korú férfiakat hoztak az odeszai régióból a Moldovai Köztársaság keleti részén fekvő, oroszbarát szeparatista régió, Dnyeszteren túli határra. Innen erdei utakon, ellenőrző pontokat elkerülve vezették őket végső úti céljukig, Kisinyovig.

Ezért az illegális szolgáltatásért a két csempész minden szállított személytől 4500 és 5000 dollár közötti díjat számolt fel. A letartóztatások azért történtek, mert a 18 és 60 év közötti ukrán férfiakat az orosz invázió közel két évvel ezelőtti kezdete óta nem hagyták el külön engedély nélkül. Minden áttörési kísérletet szigorúan büntetnek, akár 12 évig terjedő börtönbüntetéssel is.

Facebook

Comentarii

56 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *