Lengyelország drasztikus intézkedéseket hoz a migránsválság megoldására a fehérorosz határon

A lengyel védelmi miniszter-helyettes, Cezary Tomczyk kijelentette, hogy Lengyelország minden szükséges intézkedést megtesz a migránsválság megoldása érdekében a fehéroroszországi határán, beleértve a határ teljes lezárását, mivel a felfokozott feszültség miatt a térség Európa forró pontjává vált – írja a Reuters.

Nyugati tisztviselők azzal vádolják Fehéroroszországot, hogy migránsok áramlását irányítja Lengyelországba, az úgynevezett „hibrid háborúban”, amelynek célja a régió destabilizálása. Ezzel a helyzettel szemben Varsó már bezárt hat fehéroroszországi határátkelőhelye közül négyet, és megerősítette a biztonsági intézkedéseket, többek között az infrastruktúra megerősítésével és a határrendészet számának növelésével.

„Készek vagyunk a probléma minden megoldására, mert nem engedjük, hogy ez a Fehéroroszország által okozott migránsválság a végtelenségig folytatódjon” – mondta Tomczyk a Reutersnek adott nyilatkozatában.

A helyi erőfeszítések ellenére Lengyelország nemzetközi szinten keres támogatást, többek között a NATO washingtoni csúcstalálkozóján, ahol szóba kerül a NATO területére célzó orosz rakéták elfogásának lehetősége Ukrajna feletti áthaladása közben.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *