Rusia în ofensivă diplomatică: Lavrov, în Africa de Sud

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vizitează azi Africa de Sud. Armata sud-africană urmează să desfășoare un exercițiu comun cu Rusia și China.

Lavrov s-a întâlnit cu omologul său sud-african, Naledi Pandor, după ce a zburat mai devreme în cursul zilei într-o călătorie pe care unele partide de opoziție sud-africane și mica comunitate ucraineană au condamnat-o ca fiind insensibilă.

Lavrov și Pandor au făcut declarații presei înainte de a începe discuțiile. Guvernul președintelui Cyril Ramaphosa a precizat că Africa de Sud este neutră în conflictul din Ucraina și și-a exprimat dorința de a media.

„În calitate de reprezentanți ai Africii de Sud, afirmăm în mod constant că vom fi întotdeauna gata să sprijinim rezolvarea pașnică a conflictelor de pe continentul african și din întreaga lume”, a declarat Pandor în remarcile sale, vorbind alături de Lavrov.

Pandor a insistat în repetate rânduri asupra faptului că Africa de Sud nu se va lăsa antrenată în a lua partea cuiva și a criticat Occidentul pentru condamnarea Rusiei, ignorându-se, în același timp, alte probleme, cum ar fi ocupația israeliană a teritoriilor palestiniene.

Armata sud-africană urmează să găzduiască un exercițiu comun cu Rusia și China, pe coasta sa de est în perioada 17-27 februarie, ceea ce va tensiona probabil și mai mult relațiile cu Statele Unite și țările europene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *