Lavrov: Rusia și China au eliminat dolarul american din schimburile comerciale

Rusia şi China au renunțat aproape în totalitate la dolarul american, tranzacţiile lor fiind decontate în monedele naţionale, a declarat astăzi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de agenţia EFE și Agerpres.

„În prezent, peste 90% din tranzacţiile reciproce se desfăşoară în monede naţionale”, a spus Lavrov în timpul unei reuniuni cu liderii regiunilor ruse, desfăşurată la Ministerul de Externe rus.

„Relaţiile comerciale şi economice ruso-chineze se dezvoltă activ, în pofida încercărilor persistente ale Occidentului de a ne pune beţe în roate”, a subliniat Lavrov.

Cooperarea între regiunile celor două ţări este „un factor important pentru consolidarea ansamblului multilateral al relaţiilor noastre”, iar, după ridicarea restricţiilor anti-COVID impuse de autorităţile chineze, „se observă o creştere bruscă a schimburilor comerciale între regiunile ruse şi provinciile chineze”, a remarcat ministrul rus de externe.

El a anunţat cu acest prilej vizita preşedintelui chinez Xi Jinping şi a preşedintelui parlamentului chinez Zhao Leji în octombrie în Rusia pentru a participa la summitul BRICS, care va avea loc în oraşul Kazan.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *