Lavrov: Occidentul încearcă să creeze o prăpastie între Moscova și Beijing

Occidentul încearcă să creeze o prăpastie între Rusia și China, vorbind despre relațiile lor inegale și despre dependența Moscovei de Beijing, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu publicat marți.

Lavrov, vorbind pentru site-ul de știri Argumenty i Fakty, a mai spus că poziția ostilă a Uniunii Europene față de Moscova înseamnă că a „pierdut” față de Rusia. Lavrov a declarat că cele 10 ore de discuții purtate luna trecută între liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și președintele chinez Xi Jinping au propulsat „parteneriatul strategic” dintre Moscova și Beijing dincolo de „un context exclusiv bilateral”.

Putin și Xi și-au declarat prietenia și au promis legături mai strânse, inclusiv în sfera militară, în timpul summitului lor din 20-21 martie, în timp ce Rusia se străduiește să obțină câștiguri pe câmpul de luptă în ceea ce numește o „operațiune militară specială” în Ucraina. Occidentul și Ucraina au condamnat invazia ca fiind o acaparare imperialistă de terenuri.

„În mod firesc, avem un sentiment de camaraderie și disponibilitatea de a sta umăr la umăr în apărarea intereselor fundamentale ale fiecăruia”, a declarat el pentru Argumenty i Fakty.

China și Rusia au semnat un acord de parteneriat „fără limite” la începutul anului 2022, cu doar câteva săptămâni înainte ca Putin să trimită zeci de mii de trupe în Ucraina. Beijingul s-a abținut să critice decizia lui Putin și a promovat un plan de pace pentru Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *