Külügyminisztérium, Luminița Odobescu, Volodimir Zelenski díszítette

Románia Külügyminisztere, Luminița Odobescu, különleges elismerést kapott egy Kijevben tartott ceremónia során. A Rador hírügynökség szerint a román külügyminisztert, Volodimir Zelenski ukrán elnök, a Prințului Iaroslav cel Înțelept Renddel tüntette ki, elismerve ezzel Románia jelentős hozzájárulását Ukrajna európai és euroatlanti útjának támogatásához.

Ezt a rangos elismerést az Európai Unió külügyminisztereinek informális találkozójának keretében adták át Ukrajnában, ahol Luminița Odobescu mellett jelen volt az EU magas külügyi és biztonságpolitikai képviselője, Josep Borrell is.

A ceremónia után Luminița Odobescu külügyminiszter kifejezte mély megtiszteltetését az elnök Zelenski által adományozott rend miatt, és megerősítette elkötelezettségét a Románia és Ukrajna közötti kétoldalú kapcsolatok erősítése mellett. Twitter-fiókján így fogalmazott: „Nagyon megtisztelve érzem magam, hogy a Prințului Iaroslav cel Înțelept Rendet vehettem át elnök Zelenski részéről. Mélyen elkötelezett vagyok, hogy fáradhatatlanul dolgozom a román külügyminisztériumon keresztül Ukrajna európai és euroatlanti jövőjének előmozdításáért.”

Ez a kitüntetés fontos elismerés Románia hozzájárulásának azzal, hogy erősítse az Európai Unió és Ukrajna közötti kapcsolatokat, valamint támogassa Ukrajna erőfeszítéseit az európai és euroatlanti célok elérésében.

Facebook

Comentarii

56 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *