Kremlinul va urmări „cu maximă atenție” summitul NATO

Rusia a avut o primă reacție la summitul NATO care se deschide, astăzi, la Washington. Potrivit lui Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă internaționale, preluate și de Agerpres, Kremlinul a indicat că urmărește „cu maximă atenție” discuțiile și deciziile pe care le vor lua aliații în SUA.

„Aceasta este o alianţă care consideră Rusia drept inamic, adversar. Este o alianţă care a declarat în mai multe rânduri, în mod deschis, că obiectivul său este să provoace o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă. Acesta este motivul pentru care vom urmări cu cea mai mare atenţie retorica discuţiilor care vor avea loc şi deciziile ce vor fi luate”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul conferinţei de presă zilnice.

În plus, a subliniat Peskov, NATO este un bloc care este „direct implicat în conflictul ucrainean de partea Ucrainei”.

Ţările NATO, și nu alianța în mod direct, furnizează de la începutul conflictului un ajutor militar vital Ucrainei, chiar dacă Kievul deplânge faptul că acest sprijin este insuficient pentru a respinge armata rusă de pe teritoriul său.

Preşedintele Volodimir Zelenski, care va participa la summit, ar urma să pledeze pe lângă aliaţii săi occidentali pentru livrarea de mai multe sisteme de apărare antiaeriană, la o zi după noi atacul masiv asupra spitalul pediatric din Kiev.

Peskov a reiterat, astăzi, poziţia rusă, susţinând că Rusia „nu loveşte ţinte civile” şi atribuind antiaerienei ucrainene responsabilitatea pentru aceasta, contrar datelor de pe teren.

Ucraina a declarat că o rachetă rusească de croazieră de tip Kh-101 a lovit direct spitalul pediatric Ohmatdet din capitala ucraineană, cel mai mare spital de copii ţară.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *