Kremlinul susține că nu va exista ”un al doilea val” de mobilizare militară

Kremlinul a declarat, astăzi, că nu există „un nou val” de chemare la arme în Rusia, după ce unii oficiali regionali au anunţat că îşi intensifică eforturile de mobilizare, informează Reuters şi TASS, potrivit Agerpres.

Cu o zi înainte, guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a declarat că regiunea a primit o nouă sarcină de mobilizare, adăugând că aceasta a început deja să fie adusă la îndeplinire. După acest anunţ, s-a răspândit vestea despre „un al doilea val de mobilizare”.

„Nu există nici un nou val de mobilizare”, a spus, astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, în ceea ce priveşte „mobilizarea parţială” deja anunţată, urmează să fie schimbate anumite măsuri.

Pe 21 septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a decretat o ”mobilizare parţială” pentru a scoate campania militară rusă din Ucraina din situaţia dificilă în care se află, anume forţele ruse au fost nevoite atunci să se retragă şi au pierdut, astfel, vaste teritorii pe care le ocupaseră în estul şi sudul Ucrainei.

Potrivit Ministerului Apărării rus, urmau să fie mobilizaţi circa 300.000 de rezervişti, care reprezintă ceva mai mult de 1% din capacitatea totală de mobilizare în Rusia.

Chemarea la arme, care a afectat deja mai bine de 200.000 de persoane, a provocat îngrijorare în rândul populaţiei ruse, a generat proteste care au fost reprimate de poliţie şi a declanşat un exod în masă către ţările vecine, respectiv în Armenia, Georgia, Kazahstan şi Mongolia.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *