Rusia e „extrem de îngrijorată” de escaladarea tensiunii în Israel

Kremlinul a emis astăzi o declarație în care exprimă îngrijorarea profundă față de evenimentele recente din Israel și din teritoriile palestiniene, avertizând cu privire la posibilitatea ca situația să se transforme într-un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut aceste declarații într-o conferință de presă susținută la Moscova.

„Suntem extrem de îngrijorați”, a declarat Peskov în fața reporterilor. „Urmărim cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în jurul Israelului, în Orientul Mijlociu. Această situație este potențial plină de pericolul de propagare și, prin urmare, desigur, este un subiect care ne preocupă în mod special în aceste zile.”

Kremlinul a subliniat importanța găsirii unei soluții pașnice și a evitării escaladării conflictului. Peskov a declarat: „Credem că este necesar să aducem situația pe o cale pașnică cât mai curând posibil, deoarece continuarea unei astfel de runde de violențe comportă riscul unei noi escaladări și al extinderii acestui conflict. Acesta este un mare pericol pentru regiune”.

În ceea ce privește cetățenii ruși din Israel, oficialul rus a menționat că ambasada Rusiei nu a primit încă informații despre cetățenii ruși răniți sau uciși în timpul confruntărilor.

Facebook

Comentarii

58 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *