Kremlinul refuză ancheta internaţională în cazul morţii lui Navalnîi

Rusia a respins solicitările Uniunii Europene pentru efectuarea unei anchete internaţionale în cazul morţii principalului opozant rus Aleksei Navalnîi în condiţii suspecte în închisoare, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Autorităţile ruse susţin că Aleksei Navalnîi (47 de ani) a decedat subit vinerea trecută (16 februarie) în timpul unei plimbări în curtea închisorii.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov a respins solicitările UE ca o anchetă internaţională independentă să fie efectuată în cazul morţii lui Navalnîi.

„Nu acceptăm deloc astfel de cereri”, a declarat Peskov, citat de agenţiile de presă oficiale ruse. Rusia consideră aceasta drept o imixtiune în afacerile sale interne, a adăugat el.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a făcut marţi apel la o anchetă independentă în cazul morţii liderului opoziţiei ruse.

În contextul în care lideri mondiali şi activişti pentru drepturile omului continuă să-şi exprime indignarea faţă de moartea lui Navalnîi, Washingtonul a declarat că SUA vor impune noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *