Kremlinul dă înapoi? Vrea o „abordare echilibrată” în privința armelor nucleare

Luni, Kremlinul a declarat că este în favoarea unei „abordări echilibrate” a problemei armelor nucleare, care să nu se bazeze pe emoții, după ce un aliat cheie al președintelui Vladimir Putin a cerut în weekend ca Rusia să folosească o „armă nucleară de mică putere” în Ucraina.

Kremlinul preferă o „abordare echilibrată” în privința armelor nucleare

Întrebat despre comentariile lui Ramzan Kadîrov, liderul regiunii Cecenia, care a criticat, de asemenea, conducerea militară a Rusiei pentru eșecurile de pe câmpul de luptă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acesta are dreptul de a-și exprima opinia, dar că abordarea militară a Rusiei nu ar trebui să fie condusă de emoții.

„Acesta este un moment foarte emoțional. Șefii regiunilor au dreptul de a-și exprima punctul de vedere. Dar chiar și în momente dificile, emoțiile ar trebui să fie ținute în afara oricărui tip de evaluare. Așa că preferăm să rămânem la evaluări echilibrate, obiective”, a declarat Peskov într-o convorbire telefonică cu reporterii luni.

Peskov a declarat că baza pentru orice utilizare a armelor nucleare a fost stabilită în doctrina nucleară a Rusiei. Orientările permit utilizarea armelor nucleare dacă acestea sau o altă armă de distrugere în masă sunt folosite împotriva Rusiei sau dacă statul rus se confruntă cu o amenințare existențială din partea armelor convenționale.

Kremlinul a precizat că aceste protecții nucleare se extind la cele patru regiuni din Ucraina, Moscova fiind în curs de anexare oficială. Luna trecută, Putin a avertizat Occidentul că „nu joacă la cacealma” atunci când a spus că Rusia este pregătită să folosească arme nucleare pentru a-și proteja teritoriul. Vineri, el a declarat că Statele Unite au creat un „precedent” prin aruncarea de bombe nucleare asupra Japoniei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *