Rusia reacționează la planul saudit al conferinței de pace pentru Ucraina

„Trebuie să înţelegem care sunt obiectivele stabilite şi ce se va discuta. Orice încercare de a promova o reglementare paşnică merită o evaluare pozitivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în legătură cu informațiile privind faptul că Arabia Saudită plănuieşte să găzduiască, la începutul lunii august, discuţii de pace între Kiev, ţările occidentale şi puteri mondiale în curs de dezvoltare, precum Brazilia şi India, dar fără Rusia.

Peskov a asigurat că Rusia „va urmări această reuniune”, dar a reiterat că, în momentul de faţă, nu se justifică tratative de pace cu Kievul. „Regimul de la Kiev nu doreşte şi nu poate dori pacea, atât timp cât acest lucru este folosit exclusiv ca instrument în războiul colectiv al Occidentului împotriva Rusiei”, a spus Peskov. 

Kremlin: Succese limitate pentru contraofensivei Ucrainei

Contraofensiva Ucrainei „nu merge cum s-a planificat”, susţine Kremlinul, potrivit căruia resursele NATO livrate Kievului au fost „risipite” în cursul operaţiunii, care a dus doar la succese limitate pentru Ucraina în ultimele două luni, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat pe de altă parte că Rusia va lua măsuri suplimentare pentru a se apăra în faţa atacurilor ucrainene cu drone, după ce duminică un astfel de atac a vizat districtul financiar al Moscovei.

„Resursele de mai multe miliarde de dolari transferate de ţările NATO regimului de la Kiev sunt cheltuite de fapt în mod ineficient şi fără rost”, a subliniat Peskov.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *