Crimeea, atacată cu drone

Autoritățile din Crimeea, anexată de Rusia, susțin că au respins două atacuri cu drone în peninsulă – dintre care unul ar fi vizat o centrală electrică.

Guvernatorul instalat de Rusia, Mihail Razvozhaev, a declarat: „În acest moment, forțele noastre de apărare aeriană aflate în serviciu lucrează. Niciun obiect civil nu a fost atins, vă rugăm să rămâneți calmi”. Oficialii din Crimeea au respins, de asemenea, rapoartele potrivit cărora locuitorii sunt evacuați. Șeful Republicii Crimeea le-a numit „știri false”.

„Dragi locuitori ai Crimeii, ghidați-vă doar după surse oficiale de informații verificate. În ceea ce privește chestiunile legate de mobilizare, și de evacuare aveți încredere doar în informațiile care vin de la mine. Crimeenii nu sunt niciodată mințiți. Vă vom informa în timp util și în mod onest despre orice situație, chiar și despre cele mai dificile și neplăcute”, a anunțat Serghei Aksyonov, șeful Republicii Crimeea.

Între timp, a început o evacuare a orașelor recent eliberate Herson și Mykolaiv, dar este organizată de autoritățile ucrainene. Acest lucru se datorează temerilor că întreruperile de energie electrică și de apă în urma bombardamentelor rusești vor face ca iarna să fie imposibil de trăit în aceste zone.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *