Kremlinul evită, în continuare, să accepte revendicarea Statului Islamic

Kremlinul a refuzat, și astăzi, să comenteze revendicarea grupării jihadiste Stat Islamic cu privire la atentatul de la Moscova, relatează AFP, potrivit News.ro.

Autoritățile ruse se prevalează, de această dată, de faptul că o anchetă este în curs de desfăşurare, pentru a stabili cine sunt atentatorii.

„Ancheta este în curs de desfăşurare şi ar fi greşit ca administraţia prezidenţială să comenteze progresul anchetei. Nu vom face acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a adăugat că preşedintele rus nu are în acest moment planuri de a vizita locul atacului, sala de concerte Crocus City Hall, aflată într-o suburbie din nordul Moscovei.

Duminică, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că liderul rus „încearcă acum să lege Ucraina sau ţările occidentale de masacrul de la Moscova”. „Scopul său este de a-i motiva pe ruşi să moară în războiul lor criminal şi fără sens împotriva Ucrainei”, a adăugat el.

În ciuda faptului că Statul Islamic a revendicat atentatul, Moscova își intensifică retorica pentru acreditarea ideii că SUA şi Ucraina au pus la cale masacrul de vineri.

În prima sa reacţie publică după atac, Vladimir Putin nu a menţionat nimic despre revendicarea Statului Islamic, în schimb a sugerat că autorii atacului aveau legături în Ucraina.

La o zi distanță, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a acuzat aproape direct Washingtonul şi Kievul că ar fi plănuit atacul.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *