Kremlinul acuză Occidentul de implicare directă în conflictul din Ucraina

Luni, Kremlinul a denunțat ceea ce a numit „implicarea directă” a Occidentului în conflictul din Ucraina, în urma difuzării pe rețelele de socializare din Rusia a unor conversații între mai mulți ofițeri germani.

Oficialii de la Berlin au confirmat autenticitatea discuțiilor, în care se discuta despre posibila livrare a rachetelor Taurus, cu rază lungă de acțiune și de fabricație germană, către Ucraina,

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru presa de stat că aceste discuții arată „încă o dată implicarea directă a Occidentului colectiv în conflictul din Ucraina”. Acesta a subliniat că situația este „extrem de jenantă pentru Germania, care oficial refuză să livreze rachetele Taurus Ucrainei, invocând riscul de escaladare a conflictului”.

Cancelarul german Olaf Scholz a promis o anchetă amănunțită și rapidă cu privire la publicarea acestor informații. În replică, ministrul Apărării, Boris Pistorius, l-a acuzat pe președintele rus, Vladimir Putin, că încearcă să destabilizeze Germania prin spionarea comunicațiilor militare referitoare la Ucraina.

Discuțiile interceptate au inclus și posibilitatea unor lovituri asupra podului care leagă peninsula anexată Crimeea de teritoriul Rusiei continentale. Unul dintre ofițerii implicați a estimat că ar fi nevoie de 10-20 de rachete pentru a distruge podul.

Peskov susține că înregistrarea demonstrează că în cadrul Bundeswehr (armata germană), planurile de a efectua lovituri împotriva teritoriului rusesc sunt discutate în detaliu și în mod concret. Kremlinul consideră că aceste discuții fie reflectă politica oficială a statului german, fie se poartă fără știința cancelarului Scholz, ceea ce, potrivit Kremlinului, este la fel de grav.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *