Kremlinul a calculat cât va pierde Occidentul, dacă va confisca activele rusești

Rusia a calculat cât ar pierde Occidentul dacă ar decide să confiște bunurile rusești înghețate.

Potrivit calculelor Kremlinului, statele occidentale ar pierde investiții – făcute în economia rusă de-a lungul anilor – de cel puțin 288 miliarde de dolari, informează News.ro.

Naţiunile UE deţineau 223,3 miliarde de dolari din aceste active.

Dintre care, 98,3 miliarde de dolari erau deţinute oficial de Cipru, 50,1 miliarde de dolari de Olanda şi 17,3 miliarde de dolari de Germania.

Primii cinci investitori europeni în economia rusă ar include şi Franţa – cu 16,6 miliarde de dolari şi Italia – cu 12,9 miliarde de dolari.

Dintre ţările G7, Marea Britanie este unul dintre cei mai mari investitori în Rusia – cu 18,9 miliarde de dolari, în 2021.

SUA aveau active ruseşti în valoare de 9,6 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2022, Japonia – 4,6 miliarde de dolari şi Canada – 2,9 miliarde de dolari.

De cealaltă parte, oficialii americani şi britanici au lucrat în ultimele luni pentru a demara eforturile de confiscare a bunurilor ruseşti imobilizate în Belgia şi alte oraşe europene, pentru a ajuta la reconstrucţia în Ucraina.

O decizie este așteptată la reuniunea G7 din februarie, când vor fi comemorați doi ani de la izbucnirea războiului în Ucraina.

Este vorba de aproximativ 300 miliarde de dolari, active rusești care urmează să fie confiscate și direcționate pentru reconstrucția Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *