Kremlin: Trump are același mesaj privind NATO, ca atunci când era președinte

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat astăzi afirmațiile făcute de fostul președinte al SUA, Donald Trump, legate de NATO.

Deși a evitat să spună dacă Rusia are vreo intenție legată de o altă invazie în Europa, Dmitri Peskov a amintit că acesta este unul dintre principalele mesaje ale lui Trump, încă de pe vremea când era președinte al SUA, scrie Digi24.ro.

„Amintim că atunci când el era preşedinte al SUA, acesta era unul dintre principalele mesaje ale lui Trump”, a comentat Peskov.

Sâmbătă, Donald Trump a afirmat că va încuraja Rusia să atace ţări ale NATO ale căror cheltuieli pentru apărare sunt insuficiente.

Aceste afirmaţii ale lui Donald Trump vin în timp ce republicanii blochează un ajutor militar de 60 miliarde de dolari pentru Ucraina.

În timpul mandatului său la Casa Albă, Trump a fost un frecvent critic al aliaților NATO care nu contribuiau suficient pentru apărare, reproșându-le că nu alocă 2% din PIB.

Totuși, declarația din weekend este cea mai dură de până acum, fapt ce a determinat liderii europeni să găsească aranjamente alternative de securitate, în cazul în care SUA va fi condusă din nou de Donald Trump.

Astăzi, înaintea unei reuniuni a miniștrilor de apărare, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a anunțat că 18 dintre cele 31 de state membre ale alianței vor aloca 2% din PIB pentru cheltuielile militare, anul acesta.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *