Kremlin: Avionul lui Prigojin – posibilă prăbușire intenționată

Un posibil act deliberat – este o ipoteză pe care Kremlinul o ia în calcul în ancheta proprie privind prăbușirea avionului în care se afla Evgheni Prigojin.

”Este evident că sunt luate în considerare diferite versiuni, printre care versiunea – ştiţi despre ce vorbim – unei atrocităţi deliberate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

Cauza prăbușirii avionului lui Prigojin rămâne, în continuare, neclară. Au fost avansate până acum mai multe supoziții – de la o defecțiune tehnică, eroare de pilotaj sau chiar o bombă care ar fi fost plasată în compartimentul trenului de aterizare.

Dar este pentru prima dată când Kremlinul vorbește despre varianta ca aeronava în care se aflau 10 persoane, printre care și liderul grupării Wagner, să se fi prăbușit în mod intenționat.

Rusia refuză ajutorul Braziliei, producătoarea avionul

Potrivit lui Peskov, datele vor fi prezentate, însă, de anchetă, despre care a spus că este una rusă, fiind exclusă o investigaţie internaţională în acest dosar.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Aviaţia Civilă Internaţională, cu sediul la Montreal, a transmis, astăzi, că zborul din Moscova cu destinaţia Sankt Petersburg a fost unul intern, deci nu este supus regulilor internaţionale cunoscute în industrie sub denumirea legală „Anexa 13”.

Pe de altă parte, Brazilia – producătoare a avionului Embraer Legacy 600 – s-a oferit să ajute Rusia la efectuarea anchetei, dar autoriatea de aviație rusă a declinat acest sprijin, transmițând că nu va efectua o anchetă conform regulilor internaționale, ci va fi una internă.

Aproximativ 802 avioane regionale Embraer cu 37 până la 50 de locuri, construite pe aceeaşi platformă ca aeronava Legacy 600, sunt în serviciu, subliniind interesul Braziliei de a participa la anchetă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *