Közel 1800 román állampolgár biztonságban hazaérkezett Izraelből a külügyminiszter bejelentése szerint

Külföldi ügyek minisztere, Luminiţa Odobescu, szerdán bejelentette, hogy Izrael biztonsági helyzetének kezdetétől számítva mintegy 1800 román állampolgárt sikerült biztonságban hazarepátrálni – áll a News.ro hírügynökség jelentésében.

„Eddig mintegy 1800 román állampolgár biztonságban ért haza a Külföldi Ügyek Minisztériumának Válságstábja, a romániai izraeli és jordániai nagykövetségek, valamint a Ramallah-i román hivatal és a Haifai Főkonzulátus erőfeszítéseinek köszönhetően, Tarom és magánvállalatok járatain” – mondta a külügyminiszter, Luminiţa Odobescu szerdán.

A Külföldi Ügyek Minisztériuma szombaton emelte az Izraelre vonatkozó riasztási szintet a térségben kibontakozott háborús állapot miatt. Románia arra kéri állampolgárait, hogy kövessék a helyi hatóságok utasításait, húzzanak menedéket az épületekben, és amikor a helyzet lehetővé teszi, hagyják el az országot. Emellett azoknak, akik terveztek utazást Izraelbe, azt ajánlja, hogy mondjanak le az utazási terveikről.

Ezenkívül szombaton a külügyminiszter utasítására Válságstábot hoztak létre a Külföldi Ügyek Minisztériumában, amely folyamatosan kapcsolatban áll a romániai Tel-Aviv nagykövetséggel, a romániai Ramallah-i képviselettel, valamint az Európai Unió izraeli delegációjával, és folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet a helyszínen annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a román állampolgároknak, akik konzuli segítséget igényelnek. A Romániában tartózkodó román állampolgárokat arra ösztönzik, hogy maradjanak kapcsolatban a román hatóságokkal az aktuális információkért és a segítségnyújtásért szükség esetén.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *