Klaus Iohannis, discurs azi în Parlamentul European

Președintele Klaus Iohannis va ține un discurs azi în Parlamentul European, la Strasbourg, la invitația președintei Roberta Metsola, anunță Administrația Prezidențială.

Discursul șefului statului va fi susținut la ora locală 11.00 (12.00 ora României).

„Președintele Klaus Iohannis va prezenta, în plenul Parlamentului European, viziunea sa asupra soluțiilor la principalele provocări cu care se confruntă Uniunea în prezent”, precizează comunicatul administrației prezidențiale.

Invitația transmisă președintelui Klaus Iohannis de a se adresa plenului Parlamentului European, într-un an crucial pentru viitorul Uniunii – inclusiv din perspectiva alegerilor europarlamentare – reflectă aprecierea legislativului european pentru rolul activ și constructiv al președintelui României și al țării noastre, se subliniază în comunicat.

Cu prilejul participării la dezbaterea din plenul Parlamentului European, șeful statului va avea și consultări cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Cei doi oficiali se vor întâlni înainte de discursul în plen și vor discuta pe teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și privind prioritățile pentru anul 2024. După întrevedere, Klaus Iohannis și Roberta Metsola vor susține și declarații de presă.

Șeful statului a mai susținut un discurs în plenul PE, în octombrie 2018, într-o dezbatere privind viitorul Europei. El a transmis atunci un mesaj de unitate al statelor UE.

Klaus Iohannis va avea și o întâlnire cu europarlamentarii români, aflați la Strasbourg pentru sesiunea plenară a Parlamentului European.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *