Klaus Iohannis va susține, la Consiliul European, deschiderea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, de miercuri până vineri, la Bruxelles, la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest şi la Consiliul European, potrivit Agerpres.

 Șeful statului va susţine luarea unor decizii privind deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova, după progresele substanţiale făcute de cele două state în ceea ce priveşte reformele.

De asemenea, Klaus Iohannis va susţine acordarea statutului de candidat pentru Georgia, precum şi deschiderea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina, la momentul realizării progreselor necesare respectării criteriilor de aderare.

El va insista, totodată, pe accelerarea procesului de aderare a statelor din Balcanii de Vest.

Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest va avea loc miercuri şi va aborda evoluţiile înregistrate de la ultima reuniune în acest format, care a avut loc la Tirana, în decembrie 2022, şi sprijinul oferit statelor din Balcanii de Vest de către Uniunea Europeană.

În cadrul reuniunii, Klaus Iohannis va reitera sprijinul ferm al României pentru perspectiva europeană a regiunii, care ar trebui să aducă mai multă unitate pe continentul european.

Reuniunea Consiliului European va avea loc, apoi, joi şi vineri.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *