Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi și mâine, la reuniunea Consiliului European de vară, care are loc la Bruxelles, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unui comunicat, reuniunea debutează cu un dejun de lucru cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care va constitui o oportunitate de a discuta provocările şi abordările comune, la nivelul celor două organizaţii în contextul războiului din Ucraina.

Ulterior, în cadrul sesiunilor de lucru, liderii europeni dezbat, printre altele, situaţia din Ucraina, în lumina evoluţiilor recente din teren şi din Federaţia Rusă, precum și necesitatea menţinerii sprijinului european puternic pentru acest stat, pe toate palierele.

În continuarea celor agreate la reuniunea Consiliului European din martie, discuţiile liderilor se concentrează şi pe progresele realizate în direcţia asigurării competitivităţii UE pe termen lung şi de consolidare a Pieţei Unice şi a politicii industriale.

Liderii statelor UE au, totodată, un schimb de opinii cu privire la progresul în implementarea Concluziilor Consiliului European din februarie privind migraţia.

Scrisoarea adresată de preşedintele Comisiei Europene, în pregătirea acestei dezbateri, evidenţiază inclusiv proiectul-pilot dezvoltat de România la graniţa cu Serbia ca exemplu de progres concret în gestionarea eficientă a frontierei externe a UE.

Consiliul European va continua discuţia strategică privind China, în contextul abordării multifaţetate a UE faţă de acest partener, se mai spune în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *