Klaus Iohannis – în Delta Dunării, alături de soția sa

Preşedintele Klaus Iohannis a fost în Delta Dunării pentru a marca Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Șeful statului, care se află în această vizită alături de soția sa, Carmen Iohannis, a fost întâmpinat de ministrul Mediului, Mircea Fechet, delegația oficială pornind, la scurt timp, într-o plimbare cu barca spre Complexul Lacustru Somova-Parcheş.

„Am vizitat locuri foarte frumoase, am fost în zona lacustră Somova-Parcheș. Este o zonă foarte specială și specialiștii sunt de părere că este o zonă unică în Deltă. Noi suntem de părere că este foarte frumoasă această zonă”, a afirmat Klaus Iohannis, după plimbarea cu barca prin lacurile de la Somova-Parcheș.

Delta Dunării, monument UNESCO, a fost recomandată de șeful statului pentru a fi vizitată.

”Este un loc mirific pentru cei care vin în vizită, este locul în care și din care trăiesc localnicii, oamenii locului. Este un loc cu frumuseți aproape inimaginabile. Vă recomand tuturor să veniți să le vedeți”, a îndemnat Iohannis, care a adăugat că Delta Dunării este și un spațiu care poate fi exploatat atât din punct de vedere turistic, cât și economic.

”Este o zonă care nu este importantă doar pentru noi, românii, este o zonă care este foarte importantă pentru toată Europa și pe bună dreptate. Este monument al naturii UNESCO, al întregii lumi”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a semnalat și problemele cu care se confruntă zona Delta Dunării, și anume pescuitul excesiv și poluarea.   „Nu este doar poluare locală, ci este o poluare care vine mai de sus, de pe Dunăre. Am vorbit cu domnul guvernator, despre poluarea cu microparticule de plastic – care nu se văd, dar există şi este măsurabil impactul. Și este un impact al schimbărilor climatice. Există ani tot mai deşi cu secetă versus inundaţie excesivă”, a subliniat preşedintele.

Complexul Lacustru Somova-Parcheş aproape că a secat în vara anului trecut, după temperaturile ridicate din lunile iulie și august 2022.



Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *