Kína elutasítja a védelmi miniszter, Li Shangfu menesztésének okait

Kínai hatóságok szerdán nagy rejtélyt okoztak, amikor megtagadták a védelmi miniszter, Li Shangfu menesztésének magyarázatát. Annak ellenére, hogy a sajtó részéről érkező folyamatos kérdésekre válasz nélkül maradtak, a kínai Külügyminisztérium szóvivője, Mao Ning kijelentette, hogy nincs „több információja a témában”. Ugyanakkor hozzátette, hogy „a kinevezéseket és az elmozdításokat a lehető leghamarabb közzétesszük”, hangsúlyozva a kínai kommunista rezsim állítólagos átláthatóságát.

Azonban a hivatalos kínai média, amelyet a nemzetközi hírügynökségek idéztek, nagyon kevés részletet közölt Li Shangfu menesztéséről, aki csak márciusban nevezték ki a miniszteri posztra. Az bejelentés annyira egyszerűen szólt, hogy „munkaköréből való eltávolítására került sor”, de semmilyen magyarázatot nem tartalmazott, és nem nevezett meg lehetséges utódokat.

Li Shangfu legutolsó nyilvános megjelenése augusztus 29-én volt, miután a hónap közepén látogatást tett Oroszországban és Fehéroroszországban. Ezt a látogatást Moszkva iránti támogatás jeleként értelmezték, különösen azért, mert Fehéroroszországot Oroszország hűséges szövetségeseinek sorolták. Fontos azonban megjegyezni, hogy Li Shangfu menesztése és annak okai továbbra is rejtély, amely táplálja a spekulációkat és kérdéseket Kína politikai és katonai irányvonalával kapcsolatban az új védelmi miniszter vezetése alatt.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *