Kína ad otthont a Hamász és a Fatah történelmi tárgyalásainak

Kína adott otthont a palesztin rivális Hamász és a Fatah képviselői közötti mérföldkőnek számító találkozónak, amely új szakaszt jelent a palesztinon belüli megbékélési erőfeszítésekben.

A közelmúltban Pekingben tartott találkozót a kínai külügyminisztérium égisze alatt folytatott mély és őszinte vita jellemezte a megbékélés témájában.

A Palesztinai Nemzeti Felszabadítási Mozgalom (Fatah) és az Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamász) képviselői elfogadták Kína felkérését, hogy megvitassák a megbékéléssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket. Lin Jian kínai külügyminisztérium szóvivője szerint erős politikai akaratról tettek tanúbizonyságot, hogy előrelépjenek a párbeszédben és a konzultációban a megbékélés érdekében, ami jelentős előrelépést mutat.

Erre a találkozóra a Gázai övezetben fokozódó feszültségek idején került sor, ami hangsúlyozza, hogy nemzetközi erőfeszítésekre van szükség a béke és a stabilitás előmozdítása érdekében a régióban. Kína az évtizedek során következetesen támogatja a palesztin ügyet, és az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldását szorgalmazza.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *