Kim Jong Un l-a primit pe Serghei Șoigu la Phenian

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, s-a întâlnit astăzi la Phenian cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, notează AFP.

Kim Jong Un a purtat o discuție cu Serghei Şoigu, care i-a remis o scrisoare semnată personal de preşedintele rus, Vladimir Putin.

Potrivit agenţiilor de presă din Coreea de Nord, „întrevederea a avut loc într-o atmosferă cordială plină de prietenie militantă și a constituit o ocazie importantă de a dezvolta relaţiile strategice şi tradiţionale dintre RPDC şi Rusia, aşa cum cere noul secol”.

Phenianul sărbătoreşte, astăzi, 70 de ani de la semnarea armistiţiului din Războiul din Coreea – la 27 iulie 1953 – care a pus capăt luptelor dintre cele două Corei (1950-1953), şi care este celebrată în Nord ca Ziua Victoriei.

Rusia, aliat istoric al Coreei de Nord, este prezentă la ceremonii prin ministrul apărării Serghei Șoigu, care se află de ieri în această țară.

Kim Jong Un a prezentat o expoziție de arme

Şoigu a vizitat, de asemenea, o expoziţie de arme, unde Kim Jong Un i-a prezentat „arme şi echipamente de tip nou”.

În cursul vizitei sale, Kim a discutat cu Şoigu „despre armele şi echipamentele care au fost inventate şi produse în cadrul planului de apărare naţională a Coreei de Nord”.

Phenianul se pregăteşte pentru o paradă militară de amploare, care va fi organizată în Piaţa Kim Ir-sen din Phenian.

Anul acesta marchează și revenirea oaspeţilor străini după pandemie pentru aceste celebrări.

De la războiul din 1950-1953, încheiat printr-un armistiţiu în absenţa unui tratat de pace, cele două Corei sunt oficial încă în război. 

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *