Kim Jong-Un a supervizat un test cu rachete de croazieră

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a vizitat o unitate navală şi a asistat la un test cu rachete de croazieră strategice, au informat luni media de stat, înaintea unor exerciţii militare comune efectuate de Coreea de Sud şi Statele Unite, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Kim Jong-Un a inspectat una dintre flotele nord-coreene în Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei, şi a supervizat echipajul în timp ce se pregătea pentru un exerciţiu de lansare a unor „rachete de croazieră strategice”, a informat presa din acestă țară, fără a da detalii privind efectuarea vizitei şi tipul de rachete lansate.

Anunţul survine înaintea exerciţiilor anuale Ulchi Freedom Shield. Aceste manevre americano-sud-coreene de mare amploare, programate până la 31 august, vizează să răspundă ameninţărilor tot mai mari din partea Coreei de Nord care deţine arme nucleare.

Phenianul, care consideră că aceste exerciţii comune pregătesc de fapt o invazie a Nordului, a avertizat în mod repetat că va riposta cu acţiuni „covârşitoare”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *