Kim Jong Un a condus o paradă militară de proporții la Phenian

Kim Jong Un a condus o paradă militară de proporții la Phenian, în cadrul căreia regimul nord-coreean şi-a prezentat noile drone de atac şi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară, informează Agerpres.

Potrivit agenției de presă nord-coreene, au fost prezentate cele mai noi modele de rachete balistice intercontinentale nord-coreene, Hwasong-17 şi Hwasong-18, care au o rază de acţiune ce le-ar permite să atingă orice ţintă de pe teritoriul SUA. Hwasong-18 este o rachetă cu combustibil solid, testată în aprilie şi iulie anul acesta.

În timpul demonstraţiei, drone de atac multifuncţionale au zburat rotindu-se deasupra pieţei Kim Ir Sen.

Această paradă a avut loc, joi seara, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare de la încheierea armistiţiului ce a pus capăt luptelor în Războiul Coreei, celebrată drept „Ziua Victoriei” în Coreea de Nord.

De la războiul din 1950-1953, care s-a încheiat doar printr-un armistiţiu, în absenţa unui tratat de pace, cele două Corei sunt oficial şi astăzi în război.

Kim Jong-un nu a ținut un discurs

La paradă, au asistat delegațiile chineză și rusă, ultima condusă de ministrul apărării, Serghei Șoigu. Kim Jong-un a fost permanent însoţit de ministrul rus al apărării şi de un înalt reprezentant al Partidului Comunist chinez. Cei trei i-au salutat pe soldaţii nord-coreeni care au defilat, cu acest prilej.

blank

Kim Jong-un nu a ținut un discurs, în cadrul ceremoniilor.

Liderul nord-creean a prezidat apoi o recepţie şi a luat cina cu ministrul rus Serghei Şoigu, cu care a discutat despre securitatea strategică şi cooperarea în domeniul apărării.

Cu această ocazie, Kim Jong-un a exprimat solidaritatea Phenianului cu poporul şi armata Rusiei, în timp ce ministrul rus al apărării a adus un elogiu armatei nord-coreene, pe care a numit-o cea mai puternică din lume.

Într-o întâlnire separată, Serghei Şoigu i-a citit liderului nord-coreean un mesaj de felicitare din partea preşedintelui Vladimir Putin, fără a oferi detalii despre conţinutul acestuia.

Phenianul ar fi furnizat Moscovei proiectile şi rachete

Coreea de Nord a fost una dintre puţinele ţări care şi-a subliniat sprijinul pentru invazia Rusiei în Ucraina, iar Occidentul a acuzat în mod repetat Phenianul că furnizează în secret şi în mod ilegal armament Moscovei.

În timp ce SUA au acuzat în trecut Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru ofensiva acesteia în Ucraina, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a declarat acum că Washingtonul este îngrijorat de legăturile dintre Phenian şi Moscova.

Coreea de Nord şi Rusia neagă orice fel de tranzacţii cu armament, deşi se crede că Phenianul ar fi furnizat Moscovei proiectile şi rachete de la începutul invaziei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *