Kim Dzsong Un lányát, Ju Ae-t nevezték meg lehetséges utódjának Észak-Koreában

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető lányát választotta volna utódjának – derül ki a dél-koreai egyesülési minisztérium nyilatkozatából. A hír azután jelent meg, hogy az észak-koreai állami médiában a gyermeket „nagy tanácsadónak” nevezték, ami a legfelsőbb vezetők gyakori címe.

Az általában a vezetők és utódaik számára fenntartott „hyangdo” kifejezést Kim Dzsong Un lányának leírására az elemzők úgy értelmezték, mint arra utaló jelet, hogy a jövőben kijelölhetik az irányítást. A lányát, Ju Ae-t, akit a phenjani rezsim eddig hivatalosan nem említett, 2022-ben mutatták be a nyilvánosságnak, és elkísérte apját egy interkontinentális ballisztikus rakétakísérletre.

Azóta Ju Ae Kim Dzsong Unnal jelen van különféle nagyobb nyilvános eseményeken, „Korea hajnalcsillagának” és „szeretett gyermekének” nevezik. Az észak-koreai állami média által a közelmúltban közzétett fotók azt mutatják, hogy a tinédzser apja és magas rangú tisztviselői mellett katonai gyakorlatokon és más hivatalos eseményeken vesz részt.

Ezek a leleplezések táplálják a feltételezéseket egy lehetséges örökletes utódlásról Észak-Koreában, amely 1948 óta a harmadik ilyen utódlás. Szöul azonban hivatalosan nem erősítette meg ezt az információt, és az Egyesítési Minisztérium kijelentette, hogy nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ju Ae ki kell jelölni Kim Dzsong Un utódjának.

Fontos megjegyezni, hogy Észak-Korea a titkolózásáról ismert, és a vezetőjével és családjával kapcsolatos információkat gyakran korlátozza és ellenőrzi a phenjani rezsim.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *