Forțele ucrainene continuă să apere eroic orașul Bahmut

Rusia încearcă în continuare să preia controlul deplin asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei „în ciuda pierderilor umane şi de echipamente”, dar atacurile sale pierd din viteză, iar armata ucraineană „va profita foarte curând de acest lucru” pentru a îndepărta complet trupele rusești din zonă, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Acesta lucru a fost prezentat de comandantul Forţelor Terestre ucrainene, Oleksandr Sirski, care a explicat totodată că mercenarii Grupului Wagner rămân principala componentă a asalturilor ruseşti din Bahmut.

Sirski a adăugat că trupele ucrainene „vor profita foarte curând de această oportunitate, aşa cum deja au făcut-o la Kiev, Harkov, Balaklia şi Kupiansk”, cu referire la teritoriile asediate şi ocupate anterior de Rusia, care au fost eliberate de Ucraina.

În mesajul său, militarul ucrainean a lăudat trupele care apără Bahmut, rămas sub controlul Kievului, pentru rezistenţă și curajul de care dau dovadă sub focul continuu al artileriei şi aviaţiei lansate de forțele rusești.

Bahmut este de mai multe luni zona frontului în care se duc lupte dramatice.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) vede semne că Rusia şi-a încetinit operaţiunile în Bahmut. Forţele Moscovei au obţinut „progrese marginale” în unele zone, în timp ce în altele Ucraina a lansat contraatacuri.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *