Ki tesz minket tönkre? – plakátkampány, brüsszeli szankciók, és ami mögötte van

Magyarország kormánya október közepén újabb plakátkampányt indított. A plakáton jelenleg egy bomba látható „szankciók” felirattal, felette pedig az, hogy „a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket.”

A Telex elemzése szerint az Európai Únió szankciós politikáját kritizálni lehetséges és nem egyedülálló, azonban, ahogy Dana Spinant, az Európai Bizottság szóvivője fogalmazott, „nem helyénvaló” ezen korlátozások összemosása azokkal a bombákkal, amelyeket épp megállítani hivatottak a szankciók. A szóvivő megemlítette továbbá, hogy a magyar kormány minden csomagot megszavazott ezidáig, mivel úgy érezték „sikerült megvédeni a magyar érdekeket”.

blank

Az ország, ettől függetlenül valóban nehéz helyzetben van, hiszen leginkább az orosz gázra támaszkodtak eddig. A Gazprom, Oroszország legnagyobb földgáz kitermelője pedig korlátozza az innen kikerülő gáz mennyiségét.

Összegzésként tehát a drágulást nem Brüsszel okozza, és emellett helytelen egyetlen eseményre ráhúzni a folyamatosan érzékelhető árváltozásokat. A gazdasági helyzet romlása első sorban a Covid-járvány ideje alatt kezdődött, majd erre érkezett rá a háborús helyzet, és egyéb világgazdaságot érintő faktorok.

Molnár Adrienn

Facebook

Comentarii

138 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *