Két embert letartóztattak, akik megtámadták Navalnij szövetségesét

Gitanas Nauseda litván elnök pénteken elárulta, hogy Lengyelországban fogtak el két személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tavaly márciusban Vilniusban megtámadták Leonyid Volkovot, aki Alekszej Navalnyi volt orosz ellenzéki vezető közeli munkatársa volt Vilniusban – írja az AFP.

A 43 éves Volkovot március 12-én vilniusi otthona előtt kalapáccsal bántalmazták, ezért rövid időre kórházba kellett szállítani. Navalnyi csapatának megbízható alakjaként ismerték, aki a börtönben halt meg.

A litván titkosszolgálatok kezdetben azt javasolták, hogy a támadás Oroszországhoz köthető, de később azt állították, hogy helyben toborzott személyek szervezték.

A litván elnök közölte, hogy a két gyanúsítottat, akiknek kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, kiadják Litvániának, további részleteket nem közölt. Nauseda elmondta, hogy megvitatta az esetet lengyel kollégájával, Andrzej Dudával, megköszönve Varsó együttműködését.

Volkov pozitívan reagált a letartóztatások hírére, elégedettségét fejezte ki a Telegram hálózaton, és kíváncsian várja a további részleteket.

Hivatalos észrevétel még nem érkezett a lengyel hatóságoktól.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *